Changing the rules of the game

44.000 NAMEN

44.000 NAMEN

Vierenveertigduizend mensen stierven aan de Europese grenzen tussen 1993 en 2020. Verdronken in de Middellandse Zee, de Evros of het Kanaal, of bevroren in de bergen van de Balkan en de Alpen. Mensen die nog in leven hadden kunnen zijn. Van 1 tot 20 juni herdenken wij de dodelijke slachtoffers van het Europese asiel- en migratiebeleid. We lezen de namen voor van de overledenen en maken samen een mega herdenkingsmonument op strand Scheveningen.

Opinie in de Volkskrant: Nederland is medeplichtig aan dood van duizenden vluchtelingen op zee


Op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, zetten we duizenden gedenktekens neer op strand Scheveningen. Er komen sprekers, politici en muzikanten. Kom een kijkje nemen bij dit pop-up monument en herdenk mee. Zet jezelf op aanwezig op het Facebook event of kom gewoon langs! Van 14:00 tot 18:00 bij Zwarte Pad, strand Scheveningen.

Spreek je uit en laat zien dat je staat voor menselijk asiel- en migratiebeleid. Beleid dat niet over lijken gaat #saytheirnames #levensredden

Help je mee met de op- en afbouw van het monument? Heel graag! Er is een vroege shift (9:00-15:00) en een late shift (15:00-20:00), maar je kunt ook besluiten om de hele dag te komen helpen. We zijn met een flinke groep, dus je kunt tussendoor ook gewoon pauze nemen, genieten van het strand en het monument bekijken! Meld je aan.


In ruim 35 dorpen en steden worden gedenktekens gemaakt, namen voorgelezen en doden herdacht! 

#saytheirnames
#levensredden

Made with Padlet


Hulpkreten van mensen in verdrinkingsnood worden door Europese kustwachten genegeerd. Libië wordt betaald voor pullbacks - wie ‘gered’ wordt komt in een detentiecentrum terecht en loopt het risico gemarteld of tot slaaf gemaakt te worden. Europese reddingsboten liggen aan de ketting, de bemanning wordt crimineel vervolgd. Wie via de landsgrenzen probeert de EU te bereiken loopt ook grote risico’s: grenspolitie schiet met scherp en gebruikt excessief geweld om mensen tegen te houden.

Nederland strijdt al jaren voor een nog harder, afschrikwekkender en dodelijker migratiebeleid. Met de financiering van Frontex, het regelen van de Turkije deal en steun aan de Libië deal, maar ook door te weigeren om mensen uit kampen en boten over te nemen. Medeplichtigheid aan onmenselijke leefomstandigheden in kampen, geweld door grenspolitie, marteling en slavernij in detentiecentra neemt onze overheid daarbij voor lief. Maar wij niet. 

#levensredden #saytheirnamesMeld je aan
 voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Mail ons als je bij wilt dragen op een andere manier: info@migreat.org. Wil je geen actie voeren, maar wel financieel bijdragen? Dat kan natuurlijk ook. Maak je donatie over naar stichting MiGreat, onder vermelding van ’44.000 namen’. Onze organisatie draait voor 100% op vrijwilligers, dus je donatie gaat rechtstreeks naar de acties!

Naam: Stichting MiGreat / IBAN: NL17BUNQ2040897801 / Tikkie / Paypal

Bedankt!

Met dank aan UNITED for Intercultural Action - campaign office Fatal Policies of Fortress Europe - unitedagainstrefugeedeaths.eu - facebook.com/UNITEDAgainstRefugeeDeaths -listofdeaths@unitedagainstracism.org - unitedagainstracism.org