Changing the rules of the game

Lopend Vuur

LOPEND VUUR

Doe jij mee? Van 1 tot 17 maart, in de aanloop naar de verkiezingen, gaat er een lopend vuurtje door Nederland! Van Dokkum naar Den Haag en van Nuenen tot Groningen: overal in het land vinden wakes en tochten plaats voor humaan migratiebeleid. De verwoestende brand in kamp Moria, kinderen die opgroeien in de blubber, zinkende boten en verdrinkende mensen: de ellende aan de Europese grenzen is enorm. Toch gaan er stemmen op voor nóg harder grensbeleid, meer deals en kampen, minder vluchtelingen en migranten. En daarmee een minder menselijk Nederland en Europa.

Onze doelen

Voorbijgangers informeren over de bedroevende situatie aan de Europese grenzen én aan politici laten zien dat er wel degelijk draagvlak is voor menselijk beleid. We willen door het hele land kleine, Corona-proof wakes organiseren. Dorpjes of steden, een half uurtje of een halve dag, met z’n tweeën of met z’n vijftigen? Dat maakt niet uit. Belangrijk is dát we van ons laten horen. En daarbij hebben we jou keihard nodig. Op dit momenteel staan er al meer dan 40 wakes en 4 looproutes gepland tussen 1 en 17 maart. Doe jij ook mee? Lees hier hoe jij mee kan doen! 

Hoe meedoen aan Lopend Vuur? 

We zoeken momenteel nog coordinatoren om wakes en looptochten te organiseren en enthousiastelingen die deel willen nemen aan deze acties maar het niet zelf willen organiseren. Interesse? Vul de volgende formulieren in:

Coordinator formulier: https://forms.gle/LC97JoZYZp22zSMS7 

Deelnemer formulier: https://forms.gle/VvBcXUYSErcWP8Rs8  

Een wake organiseren is makkelijker dan het klinkt! Met onze toolkit krijg je promotiemateriaal, tips over het aanmelden bij de gemeente en ideeën over de invulling van de wake, bijvoorbeeld met stilte en kaarsen, of juist met toespraken en filmpjes uit vluchtelingenkampen. Daarnaast is het de bedoeling dat jij het vuur doorgeeft aan een volgend(e) dorp of stad. Het liefst lopend, maar met de fiets of auto kan natuurlijk ook. Zo zullen er vanuit alle hoeken van het land wakes en tochten richting Den Haag bewegen, waar op 17 maart de hele dag gewaakt wordt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. 

NB: de actie heeft geen religieus karakter en we voeren geen campagne voor of tegen specifieke politieke partijen. 

PREVIEW