Changing the rules of the game

Inzameling 1 september

Op 1 september zamelen we in!

Wat is er nu het hardste nodig?
  • Yogamatten (geen luchtbedden of andere matten)
  • Dekens (geen dekbedden)
  • 1-persoons slaapzakken
Alle items moeten kurkdroog en brandschoon zijn! We nemen ALLEEN deze items aan en controleren de kwaliteit. Alle andere materialen worden NIET aangenomen en moet je zelf weer mee naar huis nemen.
Op donderdag 1 september, tussen 16:00 en 20:00 uur kun je de spullen inleveren op Beetserweg 36 in Sellingen. De loods is op andere momenten niet geopend en wij coöordineren geen andere inzamelpunten!

We blijven ons uitspreken voor onmiddelijke opvang van iedereen die buiten moet slapen. Als dat lukt, en we spullen over hebben, zullen die naar mensen op de vlucht gaan die het op andere plekken in Europa koud hebben. We laten het jullie ook weten als er op een later moment toch nog meer spullen nodig zijn voor Ter Apel! Dan doen we nog een inzameling.

------------

Een noodsituatie maakt veel los. Iedereen wil graag een steentje bijdragen en we zien, na alle media aandacht, dat er onvoorstelbaar veel spontane inzamelingen plaatsvinden door het land. Wowow zo mooi om te zien dat iedereen iets wil doen!! ❤️

MiGreat is momenteel de enige niet-medische organisatie die iedere dag aanwezig is buiten Ter Apel. Er komt veel ongesorteerde kleding die niet geschikt is om gericht aan grote groepen mensen uit te delen. Veel gedoneerde items blijven liggen. Soms komen mensen met een auto vol spullen voor vrouwen en kinderen aanrijden, maar zijn er op dat moment precies geen vrouwen en kinderen buiten. De organisaties die binnen de hekken werken nemen niets aan.

Om  teleurstelling voor jullie en stress voor de bewoners te voorkomen, vragen we jullie niet ad hoc en onaangekondigd met auto’s en goederen naar Ter Apel te rijden! Een distributie vergt kennis en ervaring. Spullen uitdelen uit auto’s is ingewikkeld en niet altijd even leuk voor de mensen die buiten moeten slapen.

Bedankt! En hopelijk tot donderdag ❤️❤️