Changing the rules of the game

We gaan inzamelen!

DE INZAMELPUNTEN ZIJN BEKEND

Ga langs bij één van de 22 locaties om slaapzakken of dekens in te levere!. Het is hartstikke koud en nat buiten en dit weekend gaan vele opvanglocaties sluiten. We hopen dat het niet zover komt, maar bereiden ons voor op het ergste: dat mensen weer buiten moeten slapen.

➡️ Hoe gaan we het doen?
Het inzamelen begint maandag 26 september en duurt tot en met dinsdag 4 oktober. In de link in de comments vind je de kaart met alle inzamelpunten mét openingstijden. Let op! Niet ieder inzamelpunt is ieder dag open, soms moet je eerst een afspraak maken. Dus klik op het inzamelpunt om te zien wanneer je langs kunt komen of hoe je een afspraak kunt maken.

Hier vind je het kaartje met alle info!

➡️ Wat gaan we inzamelen?
We nemen echt alleen kwalitatief goede, warme slaapzakken en dekens aan. Dit betekent dat ze schoon zijn, kurkdroog en fris ruiken. Niemand vindt het fijn om onder een vieze, koude, kapotte slaapzak of deken te slapen. We nemen geen kleding, dekbedden, spreien, lakens of dekbedovertrekken aan.

Slaapzakken
• Warme, dikke slaapzakken waar je echt iets aan hebt als het koud is
• Alleen éénpersoons slaapzakken voor volwassenen
• De slaapzak het liefst opgerold in het hoesje of vastgemaakt met touw/een spanband

Dekens
• Warme dekens (van wol of dik fleece), waar je écht iets aan hebt in de winter
• Groot genoeg voor een volwassene om zich helemaal in te wikkelen
• Geen dekbedden, spreien, lakens of dekbedovertrek!

We gaan daarnaast tenten (€30 per stuk) en isolatiematjes (€8 per stuk) inkopen. Hiervoor zijn donaties heel welkom, dat kan via deze link. Als er uiteindelijk toch genoeg opvangplekken worden gevonden in Nederland, gaan de spullen naar mensen op de vlucht die deze winter op straat staan aan de Europese grenzen, bijvoorbeeld in Polen, Servië of Roemenië.

Let’s go! #WijMakenPlek